Samsung’un Onarım Modu verilerinizi teknisyenlerden gizli tutar - Çözümsoft Teknoloji Oto Kiralama Otomotiv İnş. İhr. Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti.

Samsung’un Onarım Modu verilerinizi teknisyenlerden gizli tutar

Forumlarda kişisel bilgileri toplu olarak satan bilgisayar korsanlarının hikayeleri daha yaygın hale geldiğinden, cihazınızı onarıma göndermek stresli olabilir. Evet, telefonunuzu silebilirsiniz, ancak daha sonra geri yükleme zorluğundan geçmeniz gerekir. Şimdi Samsung , bu sorun için "Onarım Modu" adlı yeni bir işlev biçiminde bir çözüm sundu.

İlk olarak SamMobile tarafından tespit edilen bir Kore duyurusuna göre , yeni modu Ayarlar'da "Pil ve Cihaz Bakımı" altında etkinleştirebilirsiniz. Samsung, özelliğin arkasındaki teknolojiyi açıklamadı ancak etkinleştirildiğinde kişisel bilgilerinizi, fotoğraflarınızı, mesajlarınızı ve bağlantılı hesaplarınızı gizleyecektir. Teknisyen yalnızca cihazın önceden yüklenmiş uygulamalarını görebilir. Verilerinize yeniden erişim sağlamak için, Onarım Modunu devre dışı bırakmanız ve kimliğinizi doğrulamak için desen veya parmak izi tanımayı kullanmanız yeterlidir. 

Samsung'un bu özelliği Kore dışında henüz duyurmadığına göre, şu anda yalnızca şirketin kendi ülkesinde mevcut olduğunu söylemek büyük olasılıkla güvenli. Ayrıca, şimdilik sadece Galaxy S21 serisi telefonlarda mevcut. Ancak şirket, gelecekte Onarım Modunu diğer modellere ve umarım diğer bölgelere de sunacağını söylüyor. 

Kaynakça:  https://www.engadget.com/samsung-introduces-repair-mode-143743861.html

Eposta Adresimiz
info@cozumsoft.com.tr
İrtibat Numaralarımız
0850 308 84 43
İletişim Adresimiz
Ataşehir Mahallesi 2055 Sokak No:8/B Elazığ - Merkez Karargah Tepe Mah. Atış Cad. No:30/1 Keçiören/Ankara